Reizen Covid-19

Reizen tijdens Covid-19 buiten Europa? Dit kan naar deze gele bestemmingen!

Wil jij ook liever naar een tropische bestemming reizen buiten Europa? Maar weet je niet of dit veilig genoeg is tijdens corona en waar je allemaal aan moet denken?

Dat sommige landen op geel of groen zijn gezet door de Nederlandse overheid, betekent nog niet dat het ook echt mogelijk is om dat land in te mogen reizen. Lees dus altijd goed het reisadvies door of mijn blog voor bepaalde inreisbeperkingen van het land van bestemming.

In deze blog geef ik je alle tips over reizen buiten Europa tijdens corona. Welke landen zijn veilig en met minimale inreisbeperkingen? Lees dus snel verder!

Caribisch gebied

De meest veilige keuze buiten Europa is een eiland in het Caribisch gebied. Dit uiteraard door de relatie met Nederland. De volgende eilanden zijn groen/geel gekleurd: Saba, Sint-Eustatius, Curaçao, Aruba en Sint Maarten.
Welk eiland zou jij kiezen?

Let er wel op dat je gewoon een PCR test moet kunnen laten zien voordat je het vliegtuig instapt naar één van bovenstaande eilanden. Kijk bijvoorbeeld op de website van de overheid van Curaçao wat je exact nodig hebt.

Tip! Lees elk reisadvies per eiland goed door, de inreisbeperkingen kunnen namelijk verschillen per eiland.

Bij terugkeer in Nederland hoef je niet in thuisquarantaine. Ook heb je geen PCR test nodig vanuit deze Caribische eilanden.


Andere bestemmingen

Mexico

Viva la taqueria!

Alhoewel de kleurcode van Mexico nog niet is veranderd naar geel of groen, zijn er toch veel reizigers die zich hebben gevestigd in Mexico tijdens corona.

Er zijn bijna geen inreisbeperkingen om naar Mexico te reizen. Zo hoef je geen PCR test te laten zien en quarantaine bij aankomst is ook niet nodig. Wel moet je een gezondheidsverklaring invullen. Dit kan op de website van de Mexicaanse overheid.

Toch is het land nog wel oranje gekleurd in het reisadvies. Dit is zo doordat Mexico nog wel wordt gezien als risicogebied voor de terugreis naar Nederland. Voor je terug vliegt naar Nederland moet je dus wel een PCR test hebben en bij aankomst in Nederland in thuisquarantaine.

Handige tip! Gebruik de quarantainecheck om te zien of jij in quarantaine moet bij terugkomst in Nederland en wat jij nodig hebt voor je reis.

Let er wel op dat je een goede reisverzekering afsluit als je beslist naar een oranje gebied te reizen. Veel reisverzekeringen dekken je niet als je naar een oranje gebied gaat. Controleer dit dus eerst goed met jouw verzekering!

Tip! Kijk eens op de website van Allianz reisverzekeringen en vraag bij hun na wat zij precies dekken als je naar een oranje gebied reist.

Bali

Ook is Indonesië nog een oranje gebied in het reisadvies. Toch reizen hier veel digital nomads naartoe. Hoe zij dat doen? Neem contact op met de Indonesische ambassade in Den Haag en vraag naar de actuele uitzonderingen en visum mogelijkheden.

Over het algemeen geldt er een inreisverbod om Indonesië in te mogen. Uitzonderingen zijn bijvoorbeeld visumhouders, mensen met de Indonesische nationaliteit en/of verblijfsvergunning. Meer hierover kun je lezen in het reisadvies.

Zodra je met de Indonesische ambassade hebt gecheckt of jij onder de uitzondering valt, zul je vervolgens een PCR test moeten laten afnemen en moet je bij aankomst in quarantaine in een hotel. Voor alle details kun je het reisadvies doornemen onder het kopje ”coronavirus”.

big gate bali
Gate in Bali, Indonesië

Wil jij meer tips over hoe jij coronaproof kunt reizen?

Covid-19 wereldbol
Coronaproof reizen

3 Reacties

 • AE688

  Great items from you, man. I have consider your stuff previous to and you are simply too wonderful.
  I really like what you’ve bought right here, really like what you’re saying
  and the way by which you assert it. You’re making it entertaining and
  you continue to take care of to keep it smart. I can not wait
  to read much more from you. This is actually a terrific site.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *