Covid-19 wereldbol
Reizen Covid-19

Coronaproof reizen tijdens Covid-19

Wil jij ook weer coronaproof kunnen reizen deze zomer?!

Na meer dan een jaar in een ”intelligente” lockdown te hebben gezeten, mogen we eindelijk weer gaan reizen en ik weet zeker dat jij ook niet kan wachten!
Wil jij ook weten waar je heen kunt op reis deze zomer? Lees dan snel verder en boek je reis vandaag nog!

Alle coronaregels kunnen per land verschillen en ik begrijp dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Waar vind je nou de juiste informatie per land?

Daarom geef ik je in deze blog een overzicht van waar je de juiste informatie kunt vinden per land om ook zelf in de gaten te kunnen houden wat de nieuwste corona maatregelen en eventuele inreisbeperkingen zijn. Ook geef ik je een tip waar je een PCR test kunt laten afnemen binnen één dag, zodat je zonder zorgen alsnog op reis kunt en die vlucht kunt halen! Aan het einde van deze blog geef ik je een checklist en kun je een gratis reisgids downloaden!

Tip! Houd altijd goed de website van de lokale autoriteiten van het land in de gaten.


Kleurcodes per vakantiebestemming

Kan jij ook niet meer wachten om op vakantie te gaan? Heerlijk op een terrasje met je vino y tapas in het zonnetje in Spanje, of wat dacht je van een glaasje port in Portugal, of toch liever relaxen op een tropisch wit strand op de Malediven?

Sinds 15 mei mogen we weer naar meerdere landen reizen, yesss!
Elk land wordt verdeeld in kleurcodes, maar wat betekenen deze kleuren nou eigenlijk? Lees hier welke bestemmingen geel of groen zijn.

Oranje

De kleurcode oranje betekent niet reizen, alleen voor noodzakelijke redenen. Dit zijn landen met 150 of meer besmettingen per 100.000 inwoners. Je zult dan alsnog een PCR test moeten laten zien voordat je terug gaat naar Nederland. Maar de kleurcode oranje kan ook betekenen dat er nog steeds bepaalde inreisbeperkingen zijn voor Nederlanders die naar dat specifieke land reizen. Je zult dan bijvoorbeeld nog een PCR-test moeten kunnen tonen bij aankomst van je bestemming of misschien mag je het land helemaal nog niet in als Nederlander.

Tip! Mocht je toch gaan reizen naar een oranje gebied, let er dan wel op dat je een goede reisverzekering afsluit die ook oranje gebieden dekt. De meeste reisverzekeringen sluiten oranje gebieden uit en ben je alleen verzekerd als je naar een geel of groen gebied afreist. Lees meer over welke reisverzekering wel oranje gebieden dekt op de website van de consumentenbond. De consumentenbond heeft dit voor je op een rijtje gezet, klik hier voor de website.

Geel

De kleurcode geel betekent dat je wel naar dit land mag reizen maar dat er nog steeds een risico bestaat dat je corona kunt oplopen. Dat zijn landen met tussen de 25 en 150 besmettingen per 100.000 inwoners. Bij terugkomst in Nederland hoef je geen negatieve PCR-test te laten zien als je uit een gele of groene bestemming komt. Ook hoef je dan niet in quarantaine bij thuiskomst.

Groen

De kleurcode groen betekent dat er niks aan de hand is en je als Nederlander vrij mag reizen naar dit land. Dat zijn landen met minder dan 25 besmettingen per 100.000 inwoners.
Yeah, dat zien we graag! Dus boeken maar!

Tip! Lees de website van de lokale autoriteiten goed door voordat je op reis gaat en contact eventueel de ambassade van dat land in Nederland. Klik hier voor de contactgegevens van ambassades.


Top bestemmingen in Europa deze zomer 2021

Weet jij al waar je naartoe wilt? Ga je vliegen of met de auto? En heb je nou wel of geen coronatest nodig? Ik geef je alle informatie voor de volgende top bestemmingen in Europa.

Portugal

Om Portugal binnen te mogen heb je wellicht nog wel een PCR test nodig of is het voldoende als je volledig bent gevaccineerd. Gezien alle regels steeds veranderen, adviseer ik je goed de reisadviezen door te nemen voordat je iets gaat boeken.

Tip! Lees op de website van de Portugese overheid meer informatie over de actuele maatregelen. Ook kun je de Facebook pagina van de Nederlandse ambassade in Lissabon volgen. De ambassade probeert regelmatig updates op hun pagina te zetten.

Genoeg informatie opgedaan? Boek dan snel je vakantie naar de mooie stad Lissabon! Ik heb alvast wat research voor je gedaan en Reisknaller.nl heeft veel mooie aanbiedingen inclusief vlucht. Wat dacht je van dit 5-sterren hotel met zwembad aan het strand in de Algarve?

Portugal Cascais kust

Spanje

Sangria, tapas, zon, zee, strand, alles waar we naar verlangen!
Ik kan niet wachten om weer naar Spanje te mogen, jij ook niet?!

Let op! Er kunnen nog steeds inreisbeperkingen zijn voor Nederlanders die naar Spanje reizen en weer terug. Dus check goed de inreisbeperkingen en regels van Spanje op de website van de lokale autoriteiten: website Spaanse Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Tip! Je hebt nog steeds een PCR test of sneltest nodig voordat je naar Spanje gaat.
Ook mag je nu een vaccinatiebewijs laten zie of een bewijs dat je genezen bent van corona. Het gele vaccinatieboekje wordt ook erkend door de Spaanse autoriteiten. Vanaf 1 juli kun je ook de QR code laten zien in de CoronaCheck app.

Ook goede websites om op de hoogte te blijven over Spanje zijn de volgende:
Spanjevandaag.com
Reisadvies Spanje
Instructies als je corona klachten hebt tijdens je verblijf in Spanje
Health control formulier invullen voor Spanje
(als je vliegt)
Officiële toerisme website van Spanje, geeft ook een overzicht van alle recente inreisregels aan.


Zie jij jezelf al zitten met je sangria op het strand van Mallorca? Waar wacht je nog op?

Mallorca beach
Mallorca

Benieuwd welke bestemmingen nog meer geel zijn? Lees deze blog voor meer gele bestemmingen;
Top bestemmingen in Europa!


Wat heb je nodig om te reizen tijdens corona? En waar doe je een PCR test?

Ok, je bent dus van plan om eindelijk weer een stap buiten Nederland te zetten! Heerlijk! Maar waar moet je eigenlijk allemaal aandenken tijdens je reis? Heb je wel zo’n corona test nodig of is een vaccin voldoende? En waar kun je dan zo’n coronatest laten doen?

Veel mensen weten dit niet en daarom heb ik voor je uitgezocht waar je snel een PCR test of sneltest kunt laten afnemen.

Zo kun je bijvoorbeeld op veel locaties in Nederland bij vaccinatiesopreis.nl een PCR test of antigenen sneltest laten doen. Zij garanderen je dat je binnen 24 uur de uitslag krijgt! De uitslag en verklaring van de coronatest ontvang je per e-mail. Deze is in het Engels en in het Nederlands beschikbaar en ondertekend door de arts. Je kunt via hun website een afspraak inplannen.

Extra tip! Ben jij lid van de ANWB? Dan kun jij via de ANWB korting krijgen op een PCR test of sneltest (antigenen). Volg de volgende instructies op hun website.

Ook kun je in de maanden juli en augustus gratis via de overheid een test laten doen. Je kunt hier een gratis afspraak inplannen.

Checklist & Tips:

  • Lees het reisadvies goed door, vooral onder het kopje ”coronavirus”. Hiervoor kun je de reisapp van het Ministerie van Buitenlandse Zaken downloaden en maak je het land waar je naartoe reist favoriet, zodat je gelijk een update krijgt als er nieuws is.
  • Registreer je bij de ambassade in het land van bestemming. Registreer je hier!
  • Volg de website of Facebook van de ambassade van bestemming. Bijvoorbeeld deze website van de Franse ambassade.
  • Contacteer de lokale autoriteiten van het land van bestemming voor de actuele updates, zoals de desbetreffende ambassade in Nederland of het ministerie van Buitenlandse zaken van dat land.
  • Check of je een PCR test moet doen voor het land van bestemming. Dit kun je achterhalen via het reisadvies of door contact op te nemen met de lokale autoriteiten van dat land.
  • Lees de checklist van rijksoverheid.nl goed door voor jouw terugreis naar Nederland. Hier wordt ook aangegeven wat de eisen zijn van de coronatest om Nederland weer in te mogen reizen.
  • Met de auto terug naar Nederland? Sinds 1 juni moet je nu ook een PCR test kunnen tonen als je met de auto reist. Check goed het reisadvies, want dit kan namelijk per land verschillen.
  • Quarantaine in Nederland verplicht of niet? Sinds 1 juni is de quarantaine verplicht en niet meer een dringend advies. Check via de quarantaine check website of je in quarantaine moet en of je een test nodig hebt om terug te reizen naar Nederland. Dit kan namelijk per land verschillen.
  • Zorg dat je een goeddekkende reisverzekering hebt die ook oranje gebieden dekt. Neem eens een kijkje op de website van Allianz voor een goede doorlopende reisverzekering.

Tip! Als je met de auto gaat reizen moet je ook rekening houden met de regels van de landen waar je doorheen reist.
Lees hier het actuele reisadvies per land!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *