laptop ebusiness affiliate marketing
Geld verdienen op reis

Geld verdienen tijdens je reis met affiliate marketing

Éen van de makkelijkste manieren om tijdens het reizen geld te verdienen is affiliate marketing. Dit kun je online doen met je eigen reisblog, of gewoon met je instagram account. Wil jij ook weten hoe je hiermee kunt beginnen? Lees dan snel verder!

Wat is affiliate marketing precies?

Affiliate marketing is een vorm van online marketing dat jij als affiliate voor een bepaald bedrijf zou doen. Allereerst kies je een service of product die jij graag zou aanbevelen aan je volgers/bezoekers. Zodra zij op jouw unieke link klikken en dit product aanschaffen, krijg jij een bepaald percentage van de verkoopprijs. Dit noem je jouw affiliate commissie. De prijs van het product blijft hetzelfde voor de klant, daar veranderd niks aan. De prijs van het product wordt niet hoger omdat ze via jouw link bestellen. Jij krijgt alleen een percentage van de verkoopprijs van het bedrijf.

Dus als jij straks op een linkje van mij hieronder aan de pagina klikt, krijg ik daar een kleine commissie over, maar voor jouw portemonnee betekent dit verder niks. Je helpt mij door op dat linkje te klikken en jezelf natuurlijk ook omdat jij graag dat product wilt hebben.

Tip! Kies wel altijd voor een bedrijf of service dat bij jouw en jouw doelgroep past! En waar jij ook echt zelf achter staat!

Deze service/product kan van alles zijn. Denk bijvoorbeeld aan vliegtickets, reisvakanties, reisverzekeringen, kleding, software, reisgidsen etc. Maar vooral iets waar jij zelf ook baat bij hebt gehad!

Hoe word je affiliate?

Er zijn verschillende manieren om affiliate te worden voor een bedrijf. Je kunt bijvoorbeeld direct een bedrijf benaderen waar je erg graag mee zou willen samenwerken. Maar je kunt je ook aanmelden bij een online affiliate platform, zoals bijvoorbeeld Paypro. Zo’n affiliate platform beheert meerdere campagnes van verschillende bedrijven. Jij kunt zelf kiezen op welk platform jij je wilt inschrijven en voor welke campagne. Uiteraard kun je je ook op meerdere affiliate platforms aanmelden. Nog een goed platform is bijvoorbeeld Daisycon of Tradetracker.

Tip! Bekijk goed welk bedrijf op welk platform campagnes heeft lopen.

De meeste platformen zijn gratis, maar er bestaan ook betaalde platformen waar je bijvoorbeeld éénmalig een bijdrage moet betalen. Vaak wordt dit dan ingehouden op je eerste commissie. Daisycon is een volledig gratis platform en gebruik ikzelf het meeste.

Je kunt je aanmelden met een social media account of je eigen website. Dit is allebei mogelijk. Je hoeft dus niet persee een eigen website te hebben om te kunnen beginnen met affiliate marketing. Bij sommige moet je eerst handmatig worden geaccepteerd door het bedrijf.


Affiliate marketing cursus volgen

Heb je na het lezen van deze blog meer interesse gekregen in het starten met affiliate marketing? Maar weet je nog niet zo goed hoe je hiermee moet gaan beginnen? Ik snap het! Ik heb precies in dezelfde situatie gezeten. Wat ik toen heb gedaan om een begin te maken is een affiliate marketing cursus te volgen. Wellicht is dat ook een goed idee voor jou? Hieronder geef ik je wat tips over twee verschillende affiliate marketing cursussen die je zou kunnen volgen en waar ik zelf ook ervaring mee heb.

Affiliate marketing revolutie cursus – Jacko Meijaard

Ik heb deze cursus van Jacko Meijaard zelf ook gevolgd toen ik nog niet zoveel verstand had van affiliate marketing en WordPress. Deze cursus heeft mij echt op weg geholpen om een start te maken in deze wereld van online geld verdienen. Ik heb hierdoor geleerd hoe ik mijn eigen website kon maken met WordPress, hoe hosting werkt, op welke manier ik het beste gebruik kon maken van SEO op mijn website, en de vele tips en tricks hoe je affiliate marketing het beste kunt gaan gebruiken.

Mocht jij nu ook een duwtje in de goede richting nodig hebben, net als ik toen. Of heb je helemaal geen kennis op dit gebied? Weet je niet meer waar je moet beginnen? Dan raad ik je deze cursus zeker aan zodat je eindelijk die start kunt gaan maken! Zoals ze zeggen; Just do it! En de rest komt vanzelf.

Voor meer informatie over deze affiliate marketing cursus kun je op de knop hieronder klikken.


Mocht je de cursus hebben aangeschaft, laat het mij dan eventjes weten door een comment te plaatsen hieronder.
Altijd leuk om te vernemen wat je ervan vindt! Ook kun je uiteraard een berichtje achter laten als je nog verdere vragen hebt, of me even een berichtje sturen via instagram, mag natuurlijk ook altijd!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *